Március Caroline

Kuvagalleria

virtuaalihevonen

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Ulkoasu © 2011 Mayflower layouts

Perustiedot
Nimi Március Caroline "Karkki"
Rotu shetlanninponi
Sukupuoli tamma
Väri voikko
Säkäkorkeus 104cm
Syntymäpäivä 30.06.2009 (3v 30.6.10)
Ikä 16 vuotta (30.5.17)
Rekisterinumero VH06-017-4802
Omistaja Ireth (VRL-03777)
Kasvattaja Március

Koulutus ko. HeB, re. 60cm, va. noviisi
Painotus yleispainotus
Saavutukset VVJ-II
Saavutukset

VVJ-II -palkinto helmikuun ylimääräisessä tilaisuudessa 28.02.2017 pistein 98,5p. Pistejakauma:
Rakenne 6 (10), kilpailut 42 (40+), suku 16,5 (20+5), jälkeläiset 20 (20+5), lisäpisteet 14 (15).

Sukutaulu

isä

Twingle
100cm, rnpäis

ii.

Oktardis
EVM, 99cm, rn

iii.

Sardiini
EVM

iie.

Okariina
EVM

ie.

Gudomlig
EVM, 101cm, rnkm

iei.

Maffig
EVM

iee.

Rätt Skönhet
EVM

emä

Chyrstal Snow
101cm, vkkokm

ei.

Chirtnol
EVM

eii.

Waqruet
EVM

eie.

Pink Lady
EVM

ee.

Snow Queen
EVM

eei.

Silver King
EVM

eee.

Gatrinia
EVM

s. 22.01.2015 she-t Cadence (i. Sointuvan Chadwick), om. Valle, Kasvatustalli Valentino
s. 30.06.2016 she-o Viisikon Cookie Monster (i. Fritjof v.d. Zanneshof), om. Viisikko -> EV-II

Luonnekuvaus

Karkki on luonteeltaan yhteistyöhaluinen ja innokas poni, joka pitää ihmisistä ja työskentelystä. Liika komentelu saa ponin kuitenkin hermostumaan ja jopa näyttämään nyrpeää naamaa. Koskaan tamma ei kuitenkaan epäile ihmisen auktoriteettia, vaan tottelee kaikkia, joskus jopa rasittavuuteen asti. Tamma olisi turvallinen opetusponi myös lapsille, sillä se on erittäin helppo käsitellä.

Hoitaessa voi liikuskella hieman levottomasti, mutta ei niin paljoa, että se häiritsisi hoitajaa. Kaikki toimenpiteet sujuvat helposti aina harjaamisesta kengitykseen asti, eikä raspauskaan tuota ongelmia. Karkki tuntuu oikeastaan nauttivan saamastaan huomiosta ja se mielellään nojaileekin päätään hoitajaa vasten ja puhisee tyytyväisenä. Taluttaessa energinen ja utelias, rakastaa uusien paikkojen ja asioiden tutkimista, eikä pelkää oikeastaan mitään. Yksi huono puoli tammassa on: se on äärimmäisen taitava karkaamaan niin tarhasta kuin laitumelta, eikä mikään tunnu pitävän sitä aitojen oikealla puolella. Se ei kuitenkaan koskaan lähde pois pihapiiristä, mutta aitojen sisäpuolella se ei suostu olemaan.

Ratsuna myös eteenpäinpyrkivä ja yritteliäs. Kouluakin osaa ihan suhteellisen hyvin, mutta sen liikkeet ovat melko vaatimattomat kuten pikkuponeilla yleensä. Kykenee kuitenkin kantamaan itsensä yllättävän hyvin. Kuuliainen poni, joka tekee lähes kaiken mitä käsketään. Esteillä syttyy! Vauhtia ja tarmokkuutta löytyy vaikka muille jakaa ja tamma rakastaa hyppäämistä. Ei epäröi erikoisillakaan esteillä, vaan hyppää pelottomasti, kunhan ponnistuskohta on oikein. Kääntyy myös hyvin pienessä tilassa kunhan ratsastaja muistaa valmistella käännökset ajoissa. Maastossa liikkuu reippaasti ja varmasti, vaikeampikaan maasto ei juuri tuota Karkille ongelmia. Laukkapätkillä voi tulla muutama ilopukki joukkoon, kun tamma oikein innostuu, mutta muuten ei kyllä takuulla hölmöile.

Ajaessa parhaimmillaan, todella hyvä valjakkoponi, jonka kanssa on ilo työskennellä. Se kulkee vaunujen edessä korvat tötteröllä, tepsuttaa menemään innokkaasti ja pyrkii miellyttämään kuskia parhaansa mukaan. Poni ei ehkä ole se kaikkein nopein valjakkohevonen, mutta teknisesti se on hyvin taitava kun ottaa huomioon tamman rodun. Rohkeasti ja luottavaisesti poni lähtee aina valjakkohommia tekemään ja erityisen hyvä se on kouluosuudella juuri kuuliaisuutensa vuoksi. Tarkkuusosiokin sujuu voikon ponin kanssa varsin hyvin, mutta kestävyysosuus ei ole Karkkia varten. Yksinkertaisesti tammalla ei ole riittävää kuntoa ja sisukkuutta sille osa-alueelle että se sujuisi ongelmitta.

Päiväkirja/valmennukset

01.10.2013 (päiväkirja)

Március Caroline on vanha tuttu poni jo vuosien takaa: ajalta, jolloin olin toinen Márciuksen omistajista. Karkki-poni oli kyllä syntynyt jo ennen tätä aikaa, mutta hypättyäni omistajaksi päätyi poni jostain syystä minun vastuulleni. Jollain tavalla ihastuin tähän vaaleaan tammaan, jonka luonne natsasi omani kanssa välittömästi. Aikanaan päädyin sitten luopumaan Márciuksen puolikkaastani, mutta monen sattuman ja mutkan kautta Karkki päätyi kokonaan omistukseeni. Melko pitkän ajanjakson se kuitenkin asui vielä kasvattajansa luona, mutta nyt sain vihdoin elämäntilanteeni sellaiseksi, että sain ponin takaisin omaan pihaan asumaan.

Hyvässä hoidossa ja treenissä poni on kyllä ollut nämä vuodet, se on ihan täydessä kisakunnossa ja olenkin ilmoittanut sen jo joihinkin kilpailuihin. Ainakin valjakkoajoa kisaamme, koulua ja esteitäkin mikäli löydän Karkille riittävän pienen ratsastajan, sillä itse en kyllä tämän mittaisena pysty pikkuponin selkään kiipeämään.

Monenlaista muuta olemme kyllä puuhanneet jo. Voikko tamma on päässyt tutustumaan niin lepattaviin pressuihin kuin itse rakennettuun keinulautaankin, sillä innostuin poniagilitystä jokunen kuukausi sitten ja nyt vihdoin pääsin ihan kokeilemaankin sitä Karkin kanssa. Onneksi ponikin vaikutti innostuneelta ja rohkealta, etten ihan yksin intoillut kentällä, joka oli aivan täynnä kaikenlaista outoa roinaa.

Tulevaisuudessa on tarkoitus kilpailemisen lisäksi myös astuttaa Karkki jollain mukavalla ja menestyneellä orilla. Tarkkaa ajankohtaa en kyllä vielä tiedä, enkä myöskään sitä jäisikö varsa itselleni vai myisinkö sen. Vaihtoehtoja on monia, mutta nyt keskitymme pikkuponin kanssa tutustumaan taas toisiimme, treenaamme eri lajeja ja pidämme hauskaa.

07.02.2015 (päiväkirja)

Karkki sai ensimmäisen jälkeläisensä jo monta kuukautta sitten ja nyt suloinen Cadence on jo vieroitettukin. Varsasta tuli todella kaunis ja fiksukäytöksinen tamma, joka rakenteeltaan luojan kiitos muistuttaa enemmän isäänsä, komeaa Sointuvan Chadwickia. Laitoin tämän ihastuttavan varsan myyntiin, mutta ainakaan toistaiseksi siitä ei ole tullut tarjouksia. Onneksi se ei ole missään pakkomyynnissä, vaan voin aivan hyvin pitää sen itselläni tarpeen vaatiessa.

Mammaloman jälkeen Karkkia on alettu kevyesti liikuttaa, lähinnä ajaen mutta on sillä pari kertaa ratsastettukin. Tamma on joka kerta lähtenyt innokkaasti töihin ja kulkenut koko ajan korvat hörössä, kuskin apuja tarkasti kuunnellen. Karkin kanssa on kyllä aina niin miellyttävä tehdä töitä, sillä se ei juuri koskaan laita vastaan, vaan kuuntelee kuskia tai ratsastajaa hienosti. Monesti kun ajelen voinvärisen ponin kanssa pitkin maita ja mantuja on mielessäni käynyt, että juuri tällaisia poneja pitäisi olla ratsastuskouluissa ja ponikerhoissa. Silloin aina hetkellisesti innostun, että jos pitäisi ajokurssin lapsille, mutta toistaiseksi olen malttanut mieleni - en usko, että aikani oikeasti riittäisi moiseen. Aina on kuitenkin mukava haaveilla.

Pitääkin nyt muuten huolehtia siitä, ettei Karkki pääsisi enää lihomaan. Eläinlääkäri jo viimeksi kulmat kurtussa katsoi ponin mahaa ja kehotti hieman laihduttamaan sitä. Poni vain on niin hirveän ahne ja jopa rahtusen röyhkeä sekä tietenkin älyttömän suloinen, niin joskus on varsin vaikea olla sujauttamatta sille ylimääräistä porkkanaa tai omenanpalaa kuppiin. Yritän pitää itseni kurissa jatkossa.

Estevalmennus 28.02.2015, valmentajana Helka J.

Kun sain Irethin pyynnön valmennuksesta, odotin ratsun olevan joku tyypillinen puoliverinen. Erehdyin kyllä moninkertaisesti ja melkein hämmennyin, kun saavuin kentän reunalle. Kasatessani esteitä jäin useasti jumittamaan ja tuijottamaan voikkoa pikkuponia, joka oli maailman suloisin ilmestys. En kasannut ratsukolle mitään kovin vaikeaa, yleistä kahdeksikon mallista rataa vain selitin Irethille heidän verrytellessä kunnolla. Karkki pörisi innokkaasti ja se näytti oikeastaan todella mallikkaalta! Kun pyysin ratsukkoa hyppäämään kahdeksikon kahta ensimmäistä estettä lämmittelyn vuoksi, Ireth oli hypyssä loistavasti mukana ja Karkilla oli suurimpana ongelmana vain ponnistuspaikan löytäminen. Ireth käskystäni ratsasti tammaa eteenpäin tarpeeksi niin kauan, että hän pystyi itse määrittelemään hyppypaikan ja sen jälkeen pystyimme aloittamaan varsinaisen valmennuksen!

Pyysin kaksikkoa lyhyiden välikäyntien jälkeen kokeilemaan kahdeksikkoa, johon olin jättänyt pienelle tammalle runsaasti tilaa kääntyä ja suoristua, ja meno näytti jo alkuun todella hyvältä. Ireth jätti välillä pari askelta keskeltä ratsastamatta ja Karkillakin meni ajatukset ristiin, mutta yleinen liikkuminen oli melko priimalaatuista. Karkilla oli suhteellisen paljon energiaa, jonka tamma sai kanavoitua hyvään hyppytyyliin ja ratsukon kummankin osapuolen ilme oli hyvin iloinen. Radan parin toiston jälkeen voikolta tammalta alkoi kuitenkin liike loppua, joten pyysin kaksikkoa siirtymään hetkeksi sivuun, kun nostin estekorkeutta noin kuuteenkymmeneen senttiin. Rata pitäisi suorittaa toiseen kierrokseen vain muutaman kerran, jotta hypyt saataisiin vain sopiviksi. Irethin ei kuitenkaan tarvinnut edes paljoa Karkilta pyytää, kun tammalla oli jo meno päällä. Kun hypyissä ei ollutkaan enää mitään korjattavaa, pystyin jättää rennon ja iloisen kaksikon verryttelemään lopuksi keskenään.

18.08.2016 (päiväkirja)

Karkki on jo kauan sitten lopettanut kilpailemisen menestyttyään hienosti koulu-, este- ja valjakkoradoilla, saavuttaen kaikista vähintään 41 sijoitusta. Serkkuni tytär Roosa kilpaili tammalla ratsastuslajeissa menestyksekkäästi ja osallistuivatpa he myös kahdesti kenttäkilpailuihin - sijoittuen kummallakin kerralla. Tämän ratsukon kehittymistä ja menestystä oli aivan huikea seurata, mutta kaikki loppuu aikanaan. Karkki sai sijoitukset täyteen ja Roosa kasvoi yli shettiskoon, minkä vuoksi tyttö siirtyi kilpailemaan hieman isommilla poneilla. Näiden kahden ystävyys ei kuitenkaan päättynyt, sillä yhä edelleen Roosa käy joka kerta katsomassa Karkkia kun hän tallilla pyörii, eli miltei joka päivä ja joka kerta poni tepastelee tytön luo korvat hörössä. Roosa oli korvaamaton apu myös ponitamman viimeisimmän varsan, Keksin, vieroittamisessa ja ratsukoulutuksessa.

Kisakalenteri

KRJ - 41 sij.

24.10.2013 - Helppo C - 04/50
30.10.2013 - Helppo C - 06/50
02.11.2013 - Helppo B - 02/50
02.11.2013 - Helppo B - 04/50
04.11.2013 - Helppo B - 03/50
04.11.2013 - Helppo B - 02/50
05.11.2013 - Helppo B - 06/50
05.11.2013 - Helppo B - 04/40
06.11.2013 - Helppo B - 03/50
06.11.2013 - Helppo B - 05/50
06.11.2013 - Helppo B - 05/50
06.11.2013 - Helppo B - 03/50
06.11.2013 - Helppo B - 02/30
08.11.2013 - Helppo B - 06/40
09.11.2013 - Helppo B - 04/30
09.11.2013 - Helppo B - 07/40
09.11.2013 - Helppo B - 07/50
10.11.2013 - Helppo B - 05/40
10.11.2013 - Helppo B - 06/50
11.11.2013 - Helppo C - 04/30
13.11.2013 - Helppo B - 03/30
13.11.2013 - Helppo B - 03/30
16.11.2013 - Helppo B - 03/40
17.11.2013 - Helppo B - 02/40
17.11.2013 - Helppo B - 04/30
17.11.2013 - Helppo B - 04/30
18.11.2013 - Helppo B - 05/30
18.11.2013 - Helppo B - 02/30
18.11.2013 - Helppo B - 05/30
18.11.2013 - Helppo B - 04/30
20.11.2013 - Helppo B - 05/30
20.11.2013 - Helppo B - 01/30
21.11.2013 - Helppo B - 04/30
22.11.2013 - Helppo B - 02/30
22.11.2013 - Helppo B - 04/30
23.11.2013 - Helppo B - 02/30
23.11.2013 - Helppo B - 02/30
23.11.2013 - Helppo B - 04/30
25.11.2013 - Helppo B - 01/30
25.11.2013 - Helppo B - 05/30
25.11.2013 - Helppo B - 04/30

VVJ - 42 sij., 2 cup-sij.

20.10.2013 - Noviisi yhdistetty - 01/50
23.10.2013 - Noviisi yhdistetty - 02/40
28.10.2013 - Noviisi yhdistetty - 04/40
31.10.2013 - Noviisi yhdistetty - 02/40
01.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 05/50
01.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 01/50
02.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 06/50
04.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 07/50
06.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 05/50
08.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 01/50
12.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 04/40
13.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 03/40
16.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 02/40
20.11.2013 - Noviisi yhdistetty - 02/50
23.01.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/30
24.01.2015 - Noviisi yhdistetty - 06/100
26.01.2015 - Noviisi yhdistetty - 03/31
28.01.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/31
30.01.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/30
01.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/30
02.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 04/31
08.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 05/40
12.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 04/40
13.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/30
15.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/40
15.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/40
19.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/40
19.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/40
20.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/30
20.02.2015 - Noviisi yhdistetty _ 05/40
21.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 04/40
21.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 03/30
21.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 01/40
22.02.2015 - Noviisi yhdistetty - 03/40
03.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 03/40
12.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 05/40
14.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/26
14.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 05/40
18.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/30
19.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 03/30
22.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 05/30
23.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 02/30
30.03.2015 - Noviisi yhdistetty - 04/108, VVJ-cup
31.12.2015 - Noviisi yhdistetty - 07/108, VVJ-cup

ERJ - 42 sij., 2 cup-sij.

28.11.2013 - 40-50cm - 03/22
26.01.2015 - 50 cm - 03/09
26.01.2015 - 60 cm - 01/14
27.01.2015 - 60 cm - 02/14
27.01.2015 - 60 cm - 04/30
28.01.2015 - 60 cm - 03/30
02.02.2015 - 50 cm - 04/30
04.02.2015 - 40 cm - 02/30
05.02.2015 - 40 cm - 04/30
07.02.2015 - 50 cm - 03/30
11.02.2015 - 60 cm - 01/40
11.02.2015 - 60 cm - 03/16
12.02.2015 - 60 cm - 06/40
14.02.2015 - 60 cm - 03/16
15.02.2015 - 60 cm - 02/16
18.02.2015 - 40 cm - 03/13
20.02.2015 - 40 cm - 01/13
20.02.2015 - 60 cm - 03/16
14.03.2015 - 60 cm - 03/40
15.03.2015 - 60 cm - 03/28
16.03.2015 - 40 cm - 03/17
18.03.2015 - 40 cm - 01/17
18.03.2015 - 60 cm - 05/28
20.03.2015 - 60 cm - 05/30
20.03.2015 - 60 cm - 02/30
21.03.2015 - 60 cm - 02/30
25.03.2015 - 60 cm - 05/30
26.03.2015 - 60 cm - 01/30
30.03.2015 - 60 cm - 01/23
19.04.2015 - 50 cm - 04/29
21.04.2015 - 40 cm - 01/27
22.04.2015 - 40 cm - 01/27
23.04.2015 - 40 cm - 03/27
23.04.2015 - 40 cm - 02/27
23.04.2015 - 60 cm - 07/50
24.04.2015 - 40 cm - 01/27
25.04.2015 - 60 cm - 01/22
28.04.2015 - 60 cm - 02/21
29.04.2015 - 60 cm - 04/21
30.04.2015 - 60 cm - 03/21
30.12.2015 - 40 cm - 01/14, ERJ-cup
28.02.2017 - 50 cm - 06/83, ERJ-cup

KERJ - 2 sij.

27.01.2015 - Aloittelijaluokka - 04/23
03.02.2015 - Aloittelijaluokka - 01/23